over mij


ZIEN | COMPASSIE | GROEI

VERBINDING

Wat zou de wereld toch mooi zijn als we elkaar écht zouden zien! Verbinding is wat mij drijft. Verbinding met anderen, en – zo blijf ik elke dag ontdekken – daarvoor is verbinding met onszelf nodig. Wat leeft er in je, welke emoties, gedachten, fysieke gewaarwordingen heb je?

ACHTERGROND

Ik werd begin jaren 70 geboren op Texel. Wat ik veel hoorde was ‘niet klagen, maar dragen, en bidden om kracht’. Dat geeft wel zo’n beetje weer hoe het met onze emotionele ontwikkeling was gesteld: vooral goed in overleven. Met als verdrietig dieptepunt de plotselinge suïcide van mijn vader toen ik 13 was. Hier zijn mijn drive & passie geboren om emotioneel lijden te verzachten en menselijke behoeftes wél zichtbaar en bespreekbaar te maken. Mijn achtergrond heeft ervoor gezorgd dat ik goed geworden ben in het zien en begrijpen van anderen. Ik vind het geweldig om mensen te helpen hun emoties beter te begrijpen en hen in verbinding met elkaar te brengen.

BEDRIJFSLEVEN

Ik werkte 16 jaar in het bedrijfsleven – bij KLM en T-Mobile was ik aan het werk als Account Manager, Product Manager, operationeel leidinggevende, Senior Consultant. In 2011 riep de markt me: wanneer begin je nou eens voor jezelf? Ik waagde de sprong en startte als ondernemer. Ik volgde opleidingen op gebied van training en coaching en ging – met mijn compagnons – aan de slag in de mooiste organisaties. Opdrachtgevers waren KLM, KPN, ING, Wessanen, AkzoNobel en vele anderen. Ik heb talloze teams, professionals en leiders mogen begeleiden in het maken van verbinding met de organisatievisie, met elkaar, met hun eigen waarden, behoeften en gevoelens. Van deze ontmoetingen heb ik genoten en zo mogelijk nog meer geleerd.

NIEUW HOOFDSTUK

Tot ik begin 2021 wist: het is tijd voor een nieuw hoofdstuk. Tijd om mensen te helpen werkelijk te transformeren; mijn wijsheid in de wereld te zetten. Ik verkocht mijn aandelen en ging weer op eigen benen verder. Ik startte met de opleiding tot PRI therapeut (nu in het derde van vier jaar) en met die bagage ben ik nog beter in staat transities te begeleiden. Vandaar de naam WitteUil. Witte verwijst naar mijn achternaam, en de uil brengt wijsheid. En een kwinkslag. Want ik denk dat het leven leuker is als we onszelf niet altijd ál te serieus nemen!

AANPAK

In mijn aanpak herken je elementen uit PRI, Verbindende Communicatie en Deep Democracy. Klanten en coachees beschrijven mij vaak als een combinatie van professionaliteit en warmte met verfrissende blik.